Bangladeş Ziyaret Vizesi
Bangladeş vatandaşı olan veya Bangladeş’te yasal oturum izni izle ikamet eden akraba ya da arkadaşlarınız ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturum izni bulunan yabancı ülke vatandaşları Bangladeş ziyaret vizesi için başvurmalıdırlar.
Bangladeş ziyaretçi vizesi ile ülkede kalış süresi 90 günü aşmamaktadır. Bangladeş’te yaşayan akraba veya arkadaşlardan davetiye temin edilmesi gerekmektedir. Davetiyeler orijinal olarak kabul edilmekle birlikte e-mail yoluyla gönderilen davet mektupları da kabul edilmektedir.
Gönderilecek davet mektubunda içerik olarak davet edilen kişi olan yakınlık bağı, davet edilen kişinin kimlik ve pasaport bilgileri, Bangladeş’te ikamet edilecek adres bilgileri, seyahat tarihleri mutlaka beyan edilmelidir. Bu bilgilere ek olarak davet eden kişinin imzası, telefon numarası, e- mail adresi gibi iletişim bilgileri yazılmalıdır. Seyahat masraflarını kimin karşılayacağı da davetiye içerisinde belirtilmelidir.
Davetiyeye ek olarak gönderen kişinin Bangladeş vatandaşı ise pasaport veya kimlik fotokopisi mutlaka davetiyeye eklenmiş olmalıdır. Davetiyeyi yazan kişi eğer vatandaş değil ve yasal oturma izni ile Bangladeş’te ikamet ediyorsa pasaportunun ve oturum izninin fotokopisini davet mektubuna eklemelidir.
Bangladeş ziyaretçi vizesi başvuruları Bangladeş konsolosluğu, Bangladeş büyükelçiliği ve Bangladeş konsolosluğunda işlem yapmaya yetkili olan vize merkezlerine yapılmaktadır. Başvuru esnasında şahsen bulunma zorunluluğu olmamakla birlikte Bangladeş konsolosluğunun gerekli görmesi durumunda başvuru sahibiyle şahsen görüşme talep edebilmektedir.
Bangladeş ziyaret vize başvurusu sonucunda süresi en fazla 90 gün kalış hakkı içeren bir vize olarak verilmektedir. Bangladeş aile arkadaş ziyareti vizesiyle Bangladeş’e seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize süresinin özel durumlar sebebiyle aşılması durumunda yabancılar şube polisine adres kaydı yaptırmalı ve kalış süresini uzatabilmektedirler.
Ziyaret vizesi başvurularının sonuçlanma süresi Bangladeş konsolosluğu ve Bangladeş büyükelçiliğinin işlem yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Ortalama 5 ile 8 iş günü arasında vize sonuçlanmaktadır. Bangladeş konsolosluğu gerekli görmesi halinde başvuru sahiplerinden ek evrak talebinden bulunabilmektedir.
Bangladeş ziyaret vizesi başvuruları için şahsen müracaat etme zorunluluğu bulunmamaktadır. Başvurular konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezine yapılabilmektedir. Fakat Bangladeş konsolosluğu vize ofisi zaman zaman başvuru sahibiyle yüz yüze görüşme talep edebilmektedir.
Bangladeş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günleri başvuru öncesi göz önünde bulundurulmalıdır. Bangladeş’e giriş tarihinden 15 iş günü öncesinde Bangladeş aile ziyareti vizesi veya Bangladeş arkadaş ziyareti vizesi başvurusu tamamlanmış olması tavsiye edilmektedir.
Bangladeş Aile Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar
- Bangladeş Ziyaret Vizesi Başvuru Formu
- Başvuru formu vize talep ettiğinizi gösterir resmi bir evraktır. İngilizce dilinde başvuru sahibi tarafından imzalanmış belge eksiksiz ve doğru bilgilerden oluşmalıdır.
- Pasaport (Güncel)
- Alındığı tarih itibariyle üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmemiş, seyahat dönüşü itibariyle en az 6 ay daha geçerliliği bulunan, yıpranmamış, güncel olarak ibraz edilmelidir.
- T.C kimlik kartı veya nüfus cüzdan fotokopisi
- Bangladeş aile arkadaş ziyareti vizesi başvurusu için ibraz edilmesi gerekmektedir.
- Biyometrik fotoğraf
- 2 adet güncel çekilmiş arka fonu beyaz 3.5 X 4.5 ebatlarında biyometrik fotoğraf
- Vize talep dilekçesi
- Çalışılan şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak İngilizce dilinde yazılmış vize talep dilekçesi.
- Emekliler için şahsen yazılmış vize talep dilekçesi gerekmektedir.
- Davetiye
- Bangladeş’te ziyaret edilecek akraba veya arkadaş tarafından gönderilmiş davetiye. İmzalı olmalıdır.
- Davet eden kişinin iletişim bilgileri, yakınlık bağı, Bangladeş’te bulunulacak tarih aralıkları yazılmış olmalıdır. Davet gönderen kişi Bangladeş vatandaşı ile Bangladeş kimlik veya Bangladeş pasaport fotokopisi, Bangladeş’te yasal oturum izni ile ikamet edenler için Bangladeş oturma izni fotokopisi
- Firmanın resmi evrakları
- Çalışanlar ve şirket sahipleri için. İngilizce faaliyet belgesi (güncel olmalıdır), imza sirküleri, vergi levhası, ticari sicil gazetesi, İşe giriş bildirgesi ve son 3 aylık maaş bordrosu.
- Emekli olan başvuru sahipleri için; emeklilik kartı fotokopisi veya e-devletten barkodlu olarak alınmış emeklilik belgesi.
Bangladeş Vize Ücreti
Vize başvuru işlemlerinin kabulü için Bangladeş vizesi ücretinin yatırılması gerekmektedir. Vize başvuru ücretleri dönemsel olarak değişkenlik göstermekle birlikte 1 ay 30 gün tek giriş, 3 ay tek giriş ve 3 ay çoklu girişli vize süresine göre belirlenmektedir.
Bangladeş Ziyaret Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?
Bangladeş ziyaret vizesinin değerlendirme süresi ortalama 5 ile 8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru evrakları arasında bulunan eksik bilgiler başvurunuzun daha geç sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Bangladeş konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak değerlendirme süresi uzatıp kısaltabilmektedir.
Bangladeş Ziyaretçi Vizesine Kimler Başvurmalıdır?
Bangladeş’te Bangladeş vatandaşı veya Bangladeş oturma izni ile ikamet eden aile ferdi, akraba veya arkadaş ziyaretinde bunmak amacıyla Bangladeş’e seyahat etmek isteyen kişilerin başvuruda bulunması gereken Bangladeş vizesidir.
Bangladeş Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?
Bangladeş konsolosluğu, Bangladeş büyükelçiliği veya Bangladeş vize servislerine başvuru evrakları eksiksiz bir şekilde sunulmalıdır. Bangladeş vizesi evrakları seyahat amacınıza göre başvuracağınız vize tipi belirlenmektedir. Vize başvuruları için ise başvuru evrakları mesleki durum bilgisine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bangladeş ziyaretçi vizesi için en az 6 geçerli pasaportunuz ile başvuru evraklarınızı eksiksiz hazırlayarak Bangladeş ziyaret vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Bangladeş konsolosluğu eksik evrakla başvuru kabul etmemektedir. Başvuru için gereken pasaport 10 yıldan eski alınmamış olmalıdır.
Bangladeş Ziyaret Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?
Bangladeş ziyaret vizesi ortalama sonuçlanma süresi 5-8 iş günüdür. Fakat Bangladeş konsolosluğunun ek evrak talebinde bulunması veya iş yoğunluğunun durumuna göre vize sonuçlanma süreci uzayabilmektedir. Bangladeş’in resmi tatil günleri de başvuru önce göz önünde bulundurulmalıdır.
Bangladeş Ziyaret Vizesinin Süresi Ne Kadardır?
Bangladeş ziyaret vizesi 1 ay 30 gün tek giriş, 3 ay 90 gün tek giriş veya 3 ay 90 gün çok giriş olarak verilebilmektedir. Başvuru ücretleri vize süresine ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Bangladeş Vize Süresini Uzatabilir Miyim?
Bangladeş ziyaret vizesi süresi 1 ay 30 gün veya 90 gün 3 ay olarak verilmektedir. Bangladeş vizesiyle Bangladeş’te en fazla 90 günlük bir süre zarfında kalınabilir. 90 günden uzun sürecek şekilde Bangladeş seyahatinizin süresi uzayacaksa gerekli prosedürler yerine getirilerek Bangladeş’teki ilgili makamlara vize uzatma müracaatında bulunabilirsiniz.
30 Günlük Bangladeş Ziyaret Vizesi Aldım. Bangladeş‘e Gittiğimde Polise Adres Kaydı Yaptırmam Gerekir mi?
Bangladeş’e giriş yapıldıktan sonra ikamet edeceğiniz adrese dair iletişim bilgileri Bangladeş yabancılar şubesine veya ikamet edilecek bölgedeki polis karakoluna kayıt yaptırabilirsiniz. Davetiye alarak Bangladeş’e yapılan seyahatler için kayıt zorunluluğu davetiye gönderen kişinin adres kaydı yaptırması gerekmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]