Bangladeş Turistik Vize
Bangladeş turistik vize Bangladeş’e turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye cumhuriyeti umuma mahsus pasaport hamillerinin başvuruda bulunması gereken vize tipidir. Diplomatik (siyah), hususi( yeşil) ve hizmet (gri) pasaport hamilleri ise Bangladeş’e yapacakları seyahatleri için 6 ay içerisinden en fazla 90 gün kalmak şartıyla Bangladeş vizesinden muaftırlar.
Bangladeş turistik vizesi başvuruları Bangladeş konsolosluğu ve Bangladeş büyükelçiliğinin talep ettiği vize prosedürleri yerine getirilerek yapılmaktadır. Vize başvurusu için müracaat sahipleri şahsen başvuruda bulunabilirlerken aynı zamanda Bangladeş konsolosluğu vize işlemleri hususunda yetkili vize acenteleri, turizm firmaları ve vize servisleri aracılığıyla da yapılmaktadır.
Bangladeş turistik vize işlemlerine başlamak için geçerliliği seyahat sonrası en az 6 ay daha devam edecek olan ve alındığı tarih itibariyle üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçmemiş olan güncel bir pasaportunuz bulunmalıdır. Pasaportunuza vize basılabilmesi ve ülkeye giriş çıkış esnasında kaşe basılabilmesi amacıyla en az 2 boş sayfasının olması gerekmektedir.
Bangladeş Turistik Vize İşlemleri
Bangladeş vizesi işlemleri için 2 adet güncel fotoğrafınız, kimlik fotokopiniz, eğer çalışıyorsanız işe giriş bildirgesi ve maaş evrakları ile birlikte Bangladeş’te turist olarak geçireceğiniz süre zarfında oluşacak masrafları karşılayacağınızı garanti ettiğinizi kanıtlamak amacıyla bakiyesi yeterli son 3 aylık banka hesap dökümü (ilgili banka şubesinin imza sirküleri ile birlikte) Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu ve Bangladeş Ankara Büyükelçiliği tarafından talep edilmektedir.
Vize başvurusu hakkında karar verme yetkisi sadece Bangladeş Demokratik Halk Cumhuriyeti adına Türkiye’de dış temsilcilik faaliyetleri yürüten Bangladeş konsolosluğu ve Bangladeş Büyükelçiliğinin takdirindedir. Başvuru esnasında kişisel bilgilerinizin ve seyahatinize ilişkin bilgileri teyit etmek ve değerlendirmek amacıyla Bangladeş vize başvuru formu doldurulmaktadır. Form İngilizce dilinde ve eksiksiz doğru bilgilerden oluşan şekilde beyan edilmelidir.
Bangladeş turistik vizesi sadece Bangladeş’e turistik amaçlarla seyahat izni sağlamaktadır. Eğer Bangladeş’te faaliyette bulunan firma ziyaretleri veya fuar ziyareti gibi iş amaçlı olarak seyahat gerçekleştirilecekse bu seyahate ilişkin davetiye temin edilerek ticari vize başvurusunda bulunulmalıdır.
Bangladeş turistik vizesi Bangladeş’te çalışma imkanı sağlamaz. Bu yüzden turistik vize ile ülkeye giriş yaptıktan sonra gayri resmi yollarla Bangladeş’te herhangi bir işte çalışma söz konusu olursa durumla ilgili tespitler yapıldığında yasal olmayan şekilde Bangladeş’te çalışan kişiler hakkında cezai işlemler yapılmaktadır.
Bangladeş turistik vize başvurusu ile vize başlangıçtan tarihinden itibaren Bangladeş’e giriş yaptıktan sonra 30 gün süre ile ülkede kalış izni verilmektedir. Kalış süresi 30 gün olarak belirtilen vize esasen ülkeye girişi garanti etmemektedir. Sınır kontrolleri esnasında yapılacak kontroller sonucu ülkeye giriş yetkisi Bangladeş sınır polisinin yetki ve sorumluluk alanlarındadır.
Vize başvuruları Bangladeş konsolosluğu tarafından istenen başvuru belgelerinin değerlendirilmesi sonucu karar verilmektedir. Başvuru sonrası işlemler ortalama 5 ila 8 iş günü sürmektedir. Bangladeş konsolosluğunun işlem yoğunluğuna göre süreler kısalıp uzayabilir. Vize başvurusunda bulunmadan önce Bangladeş Demokratik Halk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günleri göz önünde bulundurulmalıdır.
Vize prosedürleri çerçevesinde işlemlerin başlayabilmesi için başvuru formu ve istenilen belgelerin hazırlanmasının yanı sıra Bangladeş vize ücreti ödenmiş olması gerekmektedir. Vize ücretleri Bangladeş konsolosluğu tarafından belirlenmektedir ve başvuru türüne göre değişiklik göstermektedir.
Bangladeş Turistik vize Gerekli Evraklar
- Bangladeş vizesi başvuru formu
- Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli güncel pasaport (en az 2 adet boş sayfası olan)
- T.C kimlik kartı veya nüfus cüzdan fotokopisi (yabancı uyruklular için ikamet tezkeresi)
- Arka fonu beyaz güncel 2 adet biyometrik resim
- SGK işe giriş bildirgesi ve son 3 aylık maaş bordrosu
- Son 3 ayı gösterir bakiyesi bulunan banka hesap dökümü (banka imza sirküleri ile birlikte)
- Şirketin antetli kağıdına konsolosluğu hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
Bangladeş turistik vizesine başvuracak öğrencililer için gerekli belgeler
- Bangladeş vize başvuru formu (İngilizce dilinde eksiksiz doldurulmalıdır, başvuru sahibi 18 yaşından küçük olması durumunda formdaki imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmalıdır)
- Seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerliliği bulunan güncel pasaport (en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır ve 10 yıldan eski olmamalıdır)
- T.C kimlik kartı veya nüfus cüzdanı fotokopisi (Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşları için ikamet izni fotokopisi)
- İngilizce dilinde yazılmış vize talep dilekçesi (başvuru sahibi resmi olarak çalışmıyorsa dilekçeyi sponsor dilekçesi şeklinde ebeveyni hazırlamalıdır, içerik olarak seyahat masraflarına sponsor olunacağı ve seyahat bitimi itibariyle kişinin ülkeden ayrılacağı taahhüt edilmelidir)
- 2 adet arka fonu beyaz güncel biyometrik fotoğraf (başvuru formu ve vize için kullanılacaktır)
- İngilizce öğrenci belgesi (güncel olmalıdır)
- Son 3 aylık banka hesap özeti (ilgili banka şubesinin imza sirküleriyle birlikte alınmalıdır, başvuru sahibi çalışmıyorsa sponsor olan ebeveyninin bakiyesi seyahat masraflarını karşılamaya yeterli son 3 aylık banka hesap dökümü gerekmektedir, sponsor olan kişi emekli ise emeklilik cüzdan fotokopisi veya e-devletten alınmış barkodlu emeklilik belgesi ve emekli maaş dökümü)
Şirket sahipleri ve şirket ortaklarından istenen Bangladeş turistik vize evrakları
- Bangladeş vize başvuru formu (İngilizce dilinde eksiksiz doldurulmuş, imzalı)
- Güncel pasaport ( seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerli olan, yıpranmamış, alındığı tarihten itibaren üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçmemiş olmalıdır)
- Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya nüfus cüzdanı fotokopisi ( Yabancı uyruklu kişiler için oturum izni fotokopisi)
- Bangladeş konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı olmalıdır)
- İngilizce faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, ticari sicil gazetesi
- Son 3 aylık banka hesap özeti (seyahati finanse edecek kadar bakiyesi bulunmalıdır, ilgili banka şubesinin imza sirküleriyle birlikte.
ŞSK’lı çalışan statüsünde bulunanlardan istenilen Bangladeş turistik vizesi evrakları
- Vize başvuru formu (İngilizce, imzalı olmalıdır)
- Güncel pasaport (en az 6 ay daha geçerliliği bulunmalıdır, güncel olmalıdır)
- İngilizce dilinde çalışılan şirketin antetli kağıdına yazılmış vize talep dilekçesi (konsolosluğa hitaben, kişinin şirkette hangi tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını belirtir, izin ve seyahat tarihleri yazılmalıdır)
- T.C kimlik kartı veya nüfus cüzdanı fotokopisi (yabancı uyruklu kişiler için T.C oturum izni fotokopisi)
- 2 adet güncel biyometrik fotoğraf (kişinin son halini gösterir şekilde olmalıdır)
- E-devletten alınmış SGK tescil ve hizmet dökümü, İşe giriş bildirgesi (şirketin kaşesi ve imzası bulunmalıdır)
- Son 3 aya ait maaş bordroları (Kaşeli ve imzalı)
- Şirketin İngilizce faaliyet belgesi, vergi levhası, ticari sicil gazetesi, imza sirküleri
- Son 3 aylık banka hesap dökümü (seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiyesi bulunmalıdır, hesap özetinin alındığı banka şubesinin imza sirküleri)
Bangladeş turistik vize başvurusu için emeklilerden istenilen evraklar
- İngilizce dilinde doldurulmuş vize başvuru formu (imzalı)
- Pasaport (güncel, en az 6 ay daha geçerliliği bulunan, 10 yıldan önce alınmamış olmalıdır)
- İngilizce dilinde şahsen yazılmış vize talep dilekçesi
- Emekli olduğunu gösterir belge fotokopisi
- Kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet güncel, arka fonu beyaz biyometrik resim (kişinin son halini göstermelidir)
- Son 3 aylık banka hesap özeti (ilgili bankanın imza sirküleri de alınmışmış olmalıdır, son bakiyesi seyahat masraflarını karşılayacak derece olmalıdır)
Bangladeş turist vizesi süresi ne kadardır?
Bangladeş turistik vize 30 gün veya 90 gün süre ile Bangladeş konsolosluğu tarafından verilmektedir. 30 günlük vizeler tek girişli verilirken 90 günlük vizeler çok girişli olarak verilebilmektedir. Vize süresinin aşılmamasına dikkat edilmelidir. Vize süresinin bitimi itibariyle ülkeden ayrılmayan kişiler hakkında cezai işlem yapılmaktadır.
Bangladeş turistik vizesi ücreti ne kadardır?
Vize ücretleri başvurulan vize süresine göre Bangladeş konsolosluğu tarafından belirlenmekte ve dönemsel olarak farklılıklar gösterebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]